Chiapudding
Kategori: Allmänt

Min chiapudding i morses med blåbär, svarta- och rödavinbär
Det är så mycket snack och skriverier om chiafrön och Chiapudding så jag var tvungen att testa detta. Jag använde receptet nedan.
Chiapudding
3msk chiafrön
2dl mandelmjölk
Sedan äter du den med frukt eller bär.
Jag glömde köpa mandelmjölk när jag var och handlade så jag gjorde egen. Inte svårt alls. Jag använde receptet nedan.
Mandelmjölk
200g mandlar
1l vatten
0,5 tsk vaniljpulver
1. Blötlägg mandlarna i 5-6 timmar (helst 24timmar)
2. Skölj de blötlagda mandlarna och antingen skala dem eller använd dem med skalet på.
3. Lägg i mixer med först 5 dl vatten och kör tills du får en slät mjölk. Fyll sedan på med mer vatten tills du får den konsistens du vill ha, kör ett tag till. Sila den och pressa ut all vätska. Tillsätt vaniljpulver.
4. Förvara i en tät flaska i kylskåp. Håller ca 5-7 dagar
Chiafrön ska ju vara ett riktigt superlivsmedel som är sprängfulla av proteiner, mineraler och kalcium. De innehåller mycket omega-3 syror och 2 tsk chiafrön innehåller mer omega-3 än en normal laxbit.
Hörde att chiafrön var det mest googlade ordet för i år. Googla själva så får ni läsa ännu mer om det.
Ha en härlig tisdag ❤️